HUVUDBILD_MED CITAT_2

Våra tränare i Fysall Challenge

Malin Lundqvist
Jag har arbetat de senaste 18 åren med att förbättra företags arbetsmiljö och hälsa genom att hjälpa dem att ergonomiskt anpassa arbetsmiljön och utbilda användarna i både arbetsställning och rörelse. 
Jag har haft många lyckade tränings challenge under många år med flera solskenshistorier.
Jag tror på ett välbalanserat liv där tid för vila, arbete, familj, hälsosam kost och fysisk aktivitet är i balans.
Jag är utbildad NLP-Coach, Lic. personlig tränare, löparcoach och är Livsstilsrådgivare som innefattar kostrådgivare, hälsoinspiratör och kunskap inom beroendeproblematik. Jag har också läst idrottsvetenskap på Karlstads Universitet och gått flertalet kurser så som löparcoach, 3D-tränare, EBP viktreglering, EBP rygg mm. 

Jag brinner för att skapa en välbalanserad livsstil!
/Malin

skåre, stodene, forshaga, skived, karlstad

Sara Forsberg
Jag började träna med Fysall augusti 2019 efter att ha blivit tipsad om att det skulle passa mig. Visst gjorde det det, jag blev förälskad i hela konceptet. Att träna ute är som balsam för själen och så skönt efter en dag framför datorn på jobbet.

Fysall har hjälpt mig att se möjligheter istället för hinder. Jag tycker upplägget gör det möjligt att få till kontinuitet på goda matvanor och träning. I en fullproppad vardag kan det annars vara svårt.
Jag känner mig alltid fylld av energi, glad och stark efter ett träningspass.
Jag är utbildad beteendevetare och har varit aktiv i lagidrotter framförallt innebandy. Gruppdynamik tycker jag är intressant och jag tror garanterat att träning i grupp är prestationshöjande.

Efter att ha gått Fysalls tränarutbildning ser jag nu fram emot möjligheten att föra vidare min glädje och entusiasm för hur härligt träning kan vara.
Jag läser just nu till personligtränare/kostrådgivare och massör på Molkoms Folkhögskola. 

Jag bor i Stodene tillsammans med min man och våra två döttrar. Jag älskar att umgås med nära och kära och göra saker som fyller en med bra energi.
Hoppas ni vill komma och träna med oss på Fysall, ni kommer inte att ångra er!
/Sara

Hammarö, skoghall, lövnäs, tynäs, anneberg, getingberget, bonäs, räggårdsviken, mörudden

Lina Westberg
Jag har vart en av deltagarna i Fysall Challenge i olika grupper sedan januari 17. Jag sökte mig till Fysall efter några år av dålig träningsaktivitet. Vad det gäller träning så blev jag en typ av periodare efter att jag slutat spela innebandy. Jag testade olika träningsformer, gav allt i perioder och däremellan blev det inget. Jag hittade aldrig en träningsform jag tyckte om som blev en naturlig del av min vardag. I Fysall hittade jag däremot min grej och som jag älskar det! Kombinationen av att träna utomhus i grupp och den stora variationen på träningen gör att man hela tiden känner sig motiverad.
Jag har gått Fysalls tränarutbildning så nu ska det bli så kul och spännande att även få stå på andra sidan och förhoppningsvis kunna peppa er att känna den glädje och energi som träningen och gemenskapen i Fysall ger.

I övrigt så bor jag på Hammarö tillsammans med min sambo och vår hund (som jag också tycker om att träna) och arbetar 3-skift som operatör på Stora Enso Skoghall.
/Lina

Stockfallet, kroppkärr, kronoparken, lorensberg, rud, mammamage tränare, kostrådgivare

Sara Klein
Jag är en av deltagarna i Fysall Challenge sedan januari 19. Efter många år av stillasittande och några misslyckade
försök att få en bättre fysik och ett välbalanserat liv anmälde jag mig till Fysall.
Efter första veckan kände jag att det var detta jag hade letat efter.
I Fysall fick jag olika träningsformer, nya vänner och en medvetenhet kring mat.
Det som denna gången fick mig att fortsätta med träningen var gruppsammanhållningen och att det var alltid några som väntade på att jag skulle komma.
Efter varje träningstillfälle kände jag mig piggare och gladare.
Malin har nu gett mig möjligheten att få gå Fysalls tränarutbildning.
Jag kan nu hjälpa er att få ett välbalanserat liv med mycket rörelse och glädje.

Jag bor med min familj på stockfallet, när jag inte tränar eller jobbar spenderar jag gärna min tid i stallet.
Hoppas att vi ses! /Sara

Sunne, utomhusträning, selma spa, rottneros

Lisa Pettersson
Jag kommer från Sunne. Jag pluggar idrottsvetenskapligt program med inrikting idrottscoaching på Karlstad universitet. Har nu läst 2,5 av 3 år.
Jag har alltid varit intresserad av idrott och hälsa därav började jag läsa detta program. På min fritid spelar jag fotboll, handboll och gymmar.
Jag är en empatisk och lättsam person som bryr mig om mina medmänniskor. Jag är positiv och hjälpsam och har alltid nära till skratt. 

Jag kommer att hålla i träningsgruppen i Sunne
Hoppas att du vill vara med! / Lisa

löpning, Hammarö, Karlstad

Helena Wiktelius
Jag har jobbat både som instruktör och som idrottslärare.
Men efter barn och skador så blev det något år av långsamhets träning där jag försökte hitta en mer balanserad livsstil, men jag insåg att inte ens jag, en gammal medel och långdistans löpare med ett SM guld i bagaget klarade av att träna bra på egen hand. När jag 2017 kom i kontakt med Fysall hittade både kroppen och knoppen inspiration, motivation, ja tom vinnar skallen fick nytt liv. Att vara utomhus i ur och skur ger en också den där välbehövliga dosen av frisk luft, och helt ärligt natur eller en dunkade gym sal, valet för mig är enkelt. De ställen vi väljer att träna på är också riktiga pärlor och varierande vilket gör det så mycket roligare och det blir ett skönt överrasknings moment varje träningspass.
Det handlar ju aldrig om hur man har det, utan hur man TAR det, jobbigt men sant. Genom att vi tränar i grupp så kan man alltid räkna med även de dagar som är tunga att det finns någon annan härlig deltagare som ger en den där high five och ett peppande tillrop.
Mitt motto är att livet inte bara skall levas, det ska UPPLEVAS. Med en stark knopp och kropp blir dessutom livet mycket roligare att uppleva. Hoppas vi ses och får dela upplevelse. Delad glädje, dubbel glädje. / Helena

Sommarro, nybörjare, Karlstad, Hammarö, tränare

Christina Stenstrand
Jag har under det senaste året varit deltagare i Fysall Challege. Det jag har uppskattat allra mest hos Fysall är kombinationen av att träna utomhus samt att upplägget är enkelt och lätt tillgängligt. Alla ska kunna träna utifrån sin förmåga och förutsättning.
För mig handlar träning om att må bra i kroppen. Träningen är en livsstil snarare än en tävlingsprestation.
Som deltagare har vi tränat tillsammans på olika platser runt om i Karlstad och Hammarö. Några av dem har jag inte känt till sedan tidigare eller har kopplat till träning. Variationen gör att det sällan blir enformigt eller tråkigt.

Jag är bosatt i Karlstad tillsammans med familjen. Våra gemensamma intressen är träning, resor och gärna skidåkning under vinterhalvåret och du kan säkert träffa oss i någon av innebandyhallarna.
Jag har sedan tidigare en erfarenhet som gruppträningsinstruktör och ser nu fram emot att ge dig massor av engagemang och träningsinspiration! / Christina

Kristinehamn, Storfors, utomhusträning

Emma Bengtsson
Bor i Kristinehamn och älskar rörelse och träning! Det är även i Kristinehamn jag kommer hålla i träningar. Jag har sedan jag var liten tränat friidrott och gör det fortfarande sporadiskt, men nu tränar jag mer på känsla och vad jag känner för just för dagen. Styrketräning, löpning och längdskidåkning är några olika träningsformer jag brukar träna, men träning i grupp ger så mycket mer med glädje och kämparglöd tillsammans viket gör att jag tycker att det är kul att både vara en del av och leda grupper.

Redan under gymnasiet valde jag idrottsprogrammet (nu kallat NIU) och nu studerar jag idrottsvetenskap med inriktning idrottscoaching på Karlstads Universitet där jag sommaren 2020 tar examen. Att alla ska få chansen att upptäcka glädjen och energin som fås av träning tycker jag är självklart, därför är mitt viktigaste mål med mina träningar att alla ska få känna att de blir starkare, uthålligare och mår så mycket bättre!
Att nu få möjligheten att leda Fysall i Kristinehamn ska bli otroligt roligt och spännande! / Emma

Filipstad, Nykroppa, Lesjöfors, utomhusträning, triatlet

Louise Elofsson
Jag bor i Filipstad och läser det idrottsvetenskapliga programmet med inriktning idrottscoach på Karlstads universitet.
Jag är en aktiv person som älskar träning och friluftsliv. Jag tränar framförallt triathlon och längdskidåkning men gillar i stort sett all typ av träning.
Jag hoppas på att få dela den energi och glädje som träning ger tillsammans med er. 

Jag kommer att hålla i träningsgruppen i Filipstad. Hoppas att vi ses! /Louise

Ulvsby, molkom, utomhusträning

Anna Sjöström
Min träningsresa med Fysall började mars 2019, sen dess har jag varit fast. I augusti -19 ledde jag även en träningsgrupp i Molkom.
Jag sökte mig till Fysall för jag behövde komma igång igen med träningen efter några års uppehåll från gym. Det jag älskar med Fysall är att de alltid är utomhus, variationen på träningspassen och den härliga stämningen som blir av gruppen som hejar på varandra! När man jobbar inomhus 8 timmar om dagen är de så skönt att få komma ut och träna i friska luften. Jag har hållt på med hästar och tävlingshoppat i många år innan jag la hästarna och tävlandet på hyllan för 12 år sen. Efter det höll jag periodvis på med styrketräning/gym i ca 8 år.
Jag bor i Vallargärdet tillsammans med min sambo och våra två barn. Lediga dagar spenderas gärna ihop med familjen och numera även i stallet då vi köpt en ponny till våran dotter.
Jag har gått Fysalls tränarutbildning och hoppas att jag nu kan hjälpa och peppa fler att ta tag i sin träning och få ett aktivt välmående liv där man kan tycka träning är kul!
Hoppas vi ses i Molkom/Ulvsby! / Anna

Arvika, Klässbol, Taserud, Solberga, utomhusträning

Weronica Johansson
När jag fick höra om Fysall blev jag otroligt nyfiken och redan efter första träningen visste jag att det var detta jag letat efter.
Jag har sedan barnsben varit aktiv inom olika idrotter och så länge jag kan minnas har jag brunnit för idrott och hälsa och har bland annat utbildat mig till idrottsmassör, kostrådgivare och hälsoinspiratör. 
Jag är egenföretagare och driver lite olika verksamheter inom mat och ekonomi.

Jag är bosatt i Klässbol tillsammans min man, två barn och hund.
Att nu få möjligheten att leda Fysall i Arvika ska bli otroligt roligt och spännande!

Hoppas vi ses! /Weronica

Skattkärr, Karlstad, Böj, Alster, Kronoparken, Stockfallet, Väse, utomhusträning, bootcamp

Veronika Olsson
Jag började träna med fysall vinter 2018 och jag fastnade genast, känslan av att träna utomhus i alla väder och i grupp är fantastiskt. Jag gillar verkligen att alla kan vara med. Varierad träning för alla muskelgrupper och man jobbare efter sin egna förmåga. Att man gör det tillsammans i grupp är ett stort plus man får nya vänner och det är alltid härlig stämning på passen.

När jag inte tränar med fysall så umgås jag med min man och våra 2 barn, vänner och familj.

Jag har nu gått fysalls ledarutbildning och längtar efter att få ha träningspass med alla nya och gamla deltagare att få fler att få den magiska känslan som man känner efter ett utomhuspass en solig sommarkväll eller en krispig vinter kväll.

Jag kommer att leda grupperna i Skattkärr. Hoppas att vi ses!/ Veronika

Hultsberg, Wåxnäs, Bergvik, löpning, tränare, PT, Kostrådgivare, Karlstad, Orginalare, skidskytte

Ulrika Sjöwall
Jag har alltid tyckt om att vara aktiv och röra på mig. Jag har erfarenhet av idrott på elitnivå i form av nästan trettio år i blå/gula färger i bågskyttelandslaget.
Med i bagaget från den tiden finns, förutom en och annan medalj på nationell och internationell nivå, träningserfarenhet, jobba mot mål, mental styrka, positiva tänkandet och egenskapen av att se möjligheter – vill man så kan man. Jag pensionerade mig från bågen 2016 och fann istället löpningen som tagit fart ordentligt där jag utmanar mig själv på alla sätt som går för att tänja på mina gränser. Vilket jag nu som debutant i ”coachingtröjan” hoppas på att kunna förmedla, hjälpa och inspirera er med.

Och som nybliven licensierad Endurance Trainer, Konditionsidrott, ser jag verkligen fram emot att få dela med mig av mina kunskaper och ha roliga och utmanande träffar i löparskorna där vi kan inspirera och inspireras av varandra.

I övrigt bor jag i Karlstad med min familj och jobbar som grafisk formgivare på TAG reklam. Mina intressen är allt som får kroppen i rörelse, men mest fokus ligger på löpning där jag jobbar målfokuserat mot uppsatta mål, både tids- och distansmål ligger på årets agenda. Men även högintensiv crossfit, styrka och rörlighet ser jag till att få in på träningsschemat. Allt för att göra löpningen hållbar, rolig och skadefri.

Hoppas vi ses!/ Ulrika