Att träna ute har många goda hälsoeffekter

Det börjar bli lite kallare och lite mörkare. Att träna ute har många goda hälsoeffekter, det vet vi. Men att ta sig ut känns inte lika självklart, det tar emot att ta sig upp ur soffan och ut genom dörren. Men kom ihåg att när du väl gör det, så står vi där tillsammans alla grymma Fysallare. Vi alla har tagit oss dit och vi gör detta tillsammans. Tänk då på vilken draghjälp din grupp har.

Människor är flockdjur och sedan urminnes tider har vi levt i flock. Vi vill känna samhörighet till andra och flocken vi tillhör påverkar vårt beteende.

Att “göra som alla andra” ger oss en slags trygghetskänsla. Om man inte tror på teorin om flockdjur föreslår jag att man ställer dig och tittar upp mot himlen. Det kommer inte dröja länge förrän fler står och tittar upp och letar efter vad man tittar på. 

Jag personligen drivs otroligt mycket av att ha lagkompisar, att känna en samhörighet.

Det driver en, det stärker en. Det finns många gånger jag dels tagit i en extra armhävning för att Anders bredvid mig gjorde det, eller gjort en extra situps för att Anna hejade lite extra på mig. Eller de gångerna jag egentligen inte var sugen på träning alls, men tog mig iväg för att jag vet att ett mina träningskompisar är där och väntar.

Vi tränar tillsammans med en grupp andra individer under samma period. Vi delar samma Facebook-grupp där vi lägger upp bilder, hejar på varandra och peppar om något känns tungt. Vi ses en eller flera tillfällen i veckan, där vi tar i, kämpar och sliter tillsammans, i alla väder.
Vi är i ett sammanhang, vi får komma och vara precis den vi är, vi är ett lag, ett gött gäng.

Tack alla för att ni kommer på träningarna, för att ni peppar, kämpar, stöttar och drar varandra. För att ni är en del av någon annans sammanhang. Otroligt viktigt och otroligt fint!

Hoppas vi ses nästa omgång också, för då kommer draghjälpen och samhörigheten kanske ha en än mer betydelsefull roll.

Rolig, inspirerande och effektiv träning i grupp – utomhus. Med målet att bli lite starkare och må lite bättre än igår.