Föreläsningar och utbildning

Utbud av föreläsningar

Här presenteras de föreläsningar som vi har möjlighet att erbjuda. 

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer och skickar en offert till er. Självklart vill vi veta vad just du och ditt företag behöver, vi anpassar alla våra föreläsningar så det passar er verksamhet och de utmaningar ni står inför eller de inriktning ni vill ha på föreläsningen.

Föreläsning – För en välbalanserad livsstil

För alla människor är det så viktigt att kunna hitta balansen mellan arbete och privatliv. Stress är en av våra största fiender och många sliter med att hinna med allt som ska pressas in på våra 24 timmar/dygn. Kan man hitta sätt att skapa balans i sin vardag så ökar effektiviteten på arbetet och livskvaliteten i sitt privatliv blir bättre. Det blir win-win för både företaget och privatpersonen.

Vill ni ha en inspirerande och lärorik föreläsning på er arbetsplats så är ni välkomna att kontakta mig. Föreläsningen tar ca 1,5-3 timmar men kan anpassas utifrån ert önskemål. En del företag vill avsluta med ett gemensamt träningspass för att teama ihop gruppen ännu mer.Ni väljer hur ert upplägg ska se ut. 

Föreläsningens innehåll:

  • Vikten av återhämtning och sömnens betydelse
  • Hur hanterar vi nutidens stress
  • Naturlig föda som vårt bränsle
  • En god kroppshållning
  • Rörelseglädje i vardagen
  • För en välbalanserad livsstil både på arbetet och privat

Föreläsning – Stress i arbetslivet

Hur kan du förebygga, åtgärda och hantera den? Vi vänder oss till skyddsombud, ledare, chefer och till arbetsplats ansvariga som är beredda på att kavla upp ärmarna för att ge sin arbetsplats en bättre arbetsmiljö och för att själva kunna hantera de krav och förväntningar som den nya lagen ställer på arbetsgivaren och sina medarbetare. Vi hjälper dig att hantera din vardag och vi ger dig verktygen för att klara att införa en bättre arbetsmiljö i ert företag.

En förutsättning för att kunna förebygga, åtgärda och hantera den arbetsrelaterade stress som många gånger finns, är att förstå vad stress är, vad som bidrar till stress och hur du kan känna igen symtom och varningssignaler, både hos dig själv och dina medarbetare.

Föreläsning – Friskvårdsfaktorer i arbetslivet

Närvarande ledarskap, bra kommunikation och delaktighet är några av de friskfaktorer som får människor att må bra på jobbet. Vi hjälper ditt företag att förstå vad som får dina medarbetare att må bra på jobbet så att sjukfrånvaron hålls nere på arbetsplatsen och för att skapa en god arbetsmiljö där personalen trivs. Mycket hänger på ledarskapet och att ledare har förutsättningar att leda på ett sätt som personalen mår bra av.

Föreläsning – Träning & kost

Varför ska vi träna? Positiva effekter av fysisk aktivitet? Hur skapar vi utrymme för träning i vår vardag? Hur du får till enkel träning i vardagen som är varaktig och som blir av? Varför äter vi? Vad ska vi äta?

Många har ett speciellt förhållande till kost och mat. Vi ger dig inspiration, motiverar dig att komma igång med din träning, eller att ta nästa steg i din träning samt peppar dig till ny träning. Du får smarta tips, förslag på effektiv träning och verktyg för att få in träning långsiktigt i din vardag.

Föreläsning – Ergonomi

Bryt stillasittandet och bli mer aktiv i vardagen. Hjärnan mår jättebra av rörelse, det ger ökad kreativitet, effektivare inlärning och förbättrat minne samt förbättrad koncentration för att nämna några positiva effekter. Hur ställer du in arbetsplatsen på rätt sätt? Vad är vinsterna med ett varierat arbetssätt och byta arbetsposition? Vad innebär en god hållning? Vi hjälper till självhjälp så att varje medarbetare kan ta ansvar för sin arbetsplats och sin arbetssituation i vardagen och på fritiden. Du får tips och övningar som du enkelt kan utföra på din arbetsplats.

Föreläsning – Att lyckas med sin förändring

När man har ett beroende, oavsett om det gäller rökning, matvanor, övervikt mm. och ska göra en beteendeförändring så måste man inse att det kommer att ta lång tid och det kommer att vara en process som sker gradvis. 

Den nya livsstilen måste prioriteras och man måste förbereda sig maximalt för att klara att stå emot de frestelser som sitt beroende genom livet kommer att bjuda på.
Vi ger dig verktygen till att lyckas med din förändring! 

Rolig, inspirerande och effektiv träning i grupp – utomhus. Med målet att bli lite starkare och må lite bättre än igår.