Träna utomhus året om!

Det är ingen överraskning för er att Fysall älskar att vara utomhus, älskar skog och mark och att det ska vara fritt från musik och helst buller så mycket det går. Människan är gjord för att vara ute i naturen. Här är tre positiva effekter skogen har på kroppen och knoppen enligt forskning:

1. Stärker immunförsvaret och minskar risken för sjukdomar

När vi andas in frisk luft andas vi in så kallade fytoncider, ett ämne som växter utsöndrar för att skydda sig själva från insekter. Fytoncider har antibakteriella egenskaper som gör att våra kroppar ökar aktiviteten av en typ av vit blodkropp som dödar infekterade celler – och vårt immunförsvar stärks.

Att lämna stressig stadsmiljö för skogen minskar också risken för bland annat cancer, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och depression, enligt forskare vid University of Illinois i USA som har sammanställt hundratals studier.

2. Sänker blodtrycket, reducerar stress och förbättrar humöret

Träd har en förmåga att sänka vårt blodtryck och våra stressrelaterade hormoner kortisol och adrenalin. Att tillbringa tid i naturen kan också drastiskt dämpa negativa känslor som oro, depression, ilska, förvirring och utmattning. Det visar flera studier, enligt New Yorks departement för miljövård.

3. Ökar förmågan att fokusera

Nu för tiden lever många stressiga liv med jobb, träning, familj och vänner. Att fokusera kan ibland vara svårt – men då hjälper naturen till. Att titta på växter och vatten och lyssna på fåglar ger den kognitiva delen av vår hjärna en paus, då vi slipper att aktivt fokusera på något. Då blir det sedan lättare att fokusera när vi väl är tillbaka i vardagen.

Häng med du också! Boka din plats här!

Rolig, inspirerande och effektiv träning i grupp – utomhus. Med målet att bli lite starkare och må lite bättre än igår.